ajax loader container

Statiunea Borsa

RSS

Statiunea Borsa din Judetul Maramures, Romania se afla la 47°39′ latitudine nordica şi 24°39′ longitudine estica. Altitudinea localitatii Borsa fiind la Valea Hotarului 617 m, in centrul oraşului 673 m., iar in complexul turistic, la Gura Fantanii 823 m.

Localitatea Borsa se intinde pe o suprafata de 47482 hectare, cu o populatie de 29000 locuitori.

Borsa este una dintre cele mai lungi asezari din tara avand aproximativ 52 de km. Caile de acces sunt rutiere.

Acces rutier 

DN18 (Baia Mare – Sighetu Marmatiei – Viseu de Sus – Moisei – Borsa – Prislop, Maramures – Sesuri) care face legatura peste Pasul Prislop prin DN17 – Suceava – Campulung Moldovenesc – Vatra Dornei – Bistrita si DN17C care face legatura cu Bistrita, Nasaud si Dej.

Statiunea turistica Borsa gazduieste peisaje de neuitat. Clima este foarte buna atat tratamentului, cat si sporturilor de iarna.

Sunt prezente si izvoare de ape minerale bicarbonatate, calcice, magneziene, feruginoase folosite in tratarea afectiunilor renale si a cailor urinare.

Statiunea Borsa este ideala petrecerii vacantelor in orice anotimp al anului. Iernile sunt reci, zapada nu lipseste pentru iubitorii de ski snowboard sau alte sporturi de iarna.

Verile sunt placute, iar serile racoroase.

Statiunea Borsa are numeroase partii de schii de diferite grade de dificultate precum si o trambulina naturala (113 m) pe care se pot efectua sarituri cu schiurile. Instalatiile de transport pe cablu includ linii de teleferic si teleschii ce leaga statiunea cu vf. Runcu Stiolului (1611 m).

Varful Pietrosul Rodnei este cel mai inalt pisc muntos din Muntii Rodnei cu 2.303 metri. De asemenea, este cel mai inalt varf din intregul lant al Carpatilor Orientali, fiind impartit intre judetele Maramures si Bistrita Nasaud.

Rezervatia Pietrosu Rodnei se afla in imediata vecinatate a orasului Borsa si este cea mai mare rezervatie naturala complexa (geomorfologica, floristica si faunistica) din nordul tarii.

Cascada Cailor este una dintre cele mai frumoase cascade din Romania, formata pe versantul nordic al Muntilor Rodnei, in apropierea statiunii turistice Borsa. Apa rezultata din topirea zapezii si din ploi se aduna intr-un circ glaciar si de acolo se pravaleste in jos formand cascada in mai multe trepte cu caderi succesive de 40 de metrii apoi 20 de metrii si din nou 40 de metrii.

VIZITATI STATIUNEA BORSA

 

Toate drepturile sunt rezervate